Piškotki

KAJ SO PIŠKOTKI?
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku nekaterih spletnih strani shranjujejo v računalnik ali druge prenosne naprave ali dlančnike (na primer v pametne telefone ali tablične računalnike).

Piškotki so pri učinkoviti uporabi našega spletnega mesta nepogrešljivi. Podatkov, ki jih zbirajo piškotki, brez dodatnih informacij ni mogoče uporabiti za osebno identifikacijo, razen izjemoma, če se uporabljajo skupaj z drugimi informacijami v povezavi s piškotki o delovanju, kot je opisano spodaj.

KAKŠNO NALOGO IMAJO PIŠKOTKI?
Piškotki so odgovorni za marsikaj, omogočajo na primer učinkovito krmarjenje po straneh, saj shranjujejo vaše izbire in na splošno izboljšujejo vaš obisk spletnega mesta.

Če naše spletno mesto ne bi uporabljalo piškotkov, bi ob vsakem premiku na novo spletno stran veljali za novega obiskovalca; po vnosu podatkov za prijavo in premiku vas tako naslednja stran ne bi prepoznala, zato bi se morali znova prijaviti.

PIŠKOTKI LAHKO MED DRUGIM TUDI:
Zabeležijo, katere dele našega spletnega mesta ste obiskali in kako dolgo ste se tam zadržali. Te informacije nam pomagajo izboljšati naše spletno mesto, da ga bo enostavneje uporabljati, in optimirati storitve, ki jih ponujamo strankam. Tako tudi lažje določimo ponudbo na spletnem mestu.

ALI SO PIŠKOTKI VARNI?
Da, piškotki so popolnoma varni. Piškotki ne škodujejo vašemu računalniku in sami po sebi ne vsebujejo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče identificirati (identifikacija je mogoča izjemoma, če se informacije združi z drugimi podatki, kot je opisano spodaj pri piškotkih o delovanju). Piškotki tudi ne vsebujejo osebnih podatkov, na primer e-poštni naslov ali plačilne podrobnosti.

KAKŠNE VRSTE PIŠKOTKOV UPORABLJAMO NA SPLETNI STRANI?
Piškotki, ki jih resnično potrebujete. Nekatere piškotke resnično potrebujete, da se lahko brez težav pomikate po našem spletnem mestu.


DELOVANJE PIŠKOTKOV
Piškotki o delovanju zbirajo podatke, kako uporabljate naše spletno mesto, na primer katere strani ste obiskali in ali ste naleteli na težave. Ti piškotki ne zbirajo podatkov, s katerimi bi bilo mogoče prepoznati obiskovalca, čeprav lahko vzamejo IP naslov naprave, s katero ste se povezali na spletno mesto. Vse zbrane informacije potrebujemo, da bomo lahko razumeli, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto in kaj jih zanima, ter da bomo izmerili učinkovitost svojih spletnih strani ter izboljšali predstavitev vsebine. Ti piškotki povečujejo učinkovitost spletnega mesta in omogočajo boljše uporabniško doživetje

OGLEJTE SI NAŠE PIŠKOTKE O DELOVANJU:
Google Analytics (Anonimno zbiramo podatke o uporabi spletišča za izboljšavo uporabniške izkušnje)