Schumannova resonanca – impulz naše Zemlje
Schumannova resonanca – impulz naše Zemlje

Schumannova resonanca – impulz naše Zemlje

Kaj je Schumannova resonanca?
Nemški fizik Winfried Otto Schumann je leta 1952 poskušal odgovoriti na vprašanje, ali ima Zemlja svoj utrip – svojo frekvenco, s katero vibrira. Ker ima Zemlja negativni naboj, plast okoli nje v atmosferi, ki se imenuje ionosfera pa pozitivnega, prihaja med njima do ustvarjanja napetosti. Schumann je matematično izračunal, da se nahaja med ionosfero in zemeljskim magnetnim poljem resonančno elektromagnetno valovanje s frekvenco 7,83 Hz.

Schummanova frekvenca v povezavi z nevihtnimi strelami
Schumannova frekvenca niha zaradi različnih dejavnikov kot so: ciklus menjave dneva in noči, kozmične sile, atmosferske dejavnosti ter aktivnosti Lune in Sonca. Zanimivo dejstvo je, da je Schumannova resonanca tesno povezana z električno aktivnostjo v atmosferi, torej z aktivnostjo strel. V vsakem trenutku se na nebu nad Zemljo ustvari okrog 2000 neviht in vsako sekundo se aktivira približno 50 strel, ki stimulirajo (polnijo) Schumannovo frekvenco.

schumannova resonanca

Schumannova frekvenca – matrica življenja
Znanstvene študije so odkrile številne pozitivne učinke Schumannove frekvence na človeško telo. Svetovno priznani možganski raziskovalec Michael Hutschison je poimenoval Schumannovo frekvenco 7,83 Hz kot matrico vsega življenja na tem planetu. To je frekvenca pri kateri so se razvile vse življenjske oblike in je dominantna elektromagnetna frekvenca povsod, kjer obstaja življenje. Impulz Zemlje poganja človeško kri po žilah, varuje srce in krepi povezave med obema možganskima polovicama ter skrbi za usklajeno delovanje vseh organov in tkiv.

schumannova frekvenca

Nikola Tesla in človeški možgani
Nadaljnje raziskave znanstvenikov so pokazale, da je Schumannova resonanca enaka frekvenci človeških možganov. Številni elektroencefalografi so pokazali, da ta naravna in izjemno močna frekvenca vpliva na razvoj možganov, saj je povezana z nizkim valovanjem alfa in visokem valovanjem theta. Nikola Tesla je že pred njimi izjavil, da naš celoten biološki sistem, možgani in Zemlja delujejo na istih frekvencah.

Kaj se zgodi če nismo v Schumannovi frekvenci
Znanstveno dokazano je, da se ob odsotnosti Schumannove frekvence pojavljajo fizične in duševne težave pri ljudeh. V enem izmed poizkusov so preučevali skupino mladih in zdravih prostovoljcev, ki so štiri tedne živeli v podzemnem bunkerju, popolnoma izoliranem od zemeljskega magnetnega polja. Po določenem obdobju se je motil njihov dnevni ritem, pojavile so se čustvene težave in hude migrene. Nato so v njihovo okolje vrnil Schumannovo resonanco 7,83 Hz in rezultati so bili osupljivi, njihovo zdravstveno stanje se je hitro izboljšalo in normaliziralo. Astronavti, ki so bili dlje časa v vesolju, zunaj zemeljskega magnetnega polja, so izgubili okrog 80% svoje kostne mase. Potem pa so znanstveniki vgradili na vesoljsko postajo posebno napravo, ki je oddajala magnetno polje 7,83 Hz in spremembe v kosteh so izginile.

možgansko valovanje

Elektromagnetni kaos
Žal živimo v času hitrega tehnološkega napredka kjer novodobne naprave oddajajo vse močnejše in nenaravne elektromagnetne valove (frekvence). Dokazi kažejo, da je širjenje elektromagnetnih polj, ki jih je ustvaril človek, povzročilo elektromagnetni kaos za katerega se zdi, da vpliva na temeljno Schumannovo resonanco, jo dviguje. Raziskave so pokazale, da lahko huda Schumannova resonančna motnja, ki vključuje bodisi veliko povečanje ali zmanjšanje te frekvence, prispeva k različnim boleznim, kot so rak, hipertenzija, Alzheimerjeva bolezen, reproduktivne bolezni, levkemija.

Celična regeneracija in zdravljenje s Schumannovo frekvenco
Schumannova resonanca popolnoma ustreza našemu bitju in to je eden od razlogov, zakaj smo tako sproščeni, ko smo v neposrednem stiku s površino planeta, torej ko smo v naravnem okolju. Prav te frekvence potrebujemo za regeneracijo in celjenje celic.

schumannova-energija

Koristi naravne zemeljske frekvence na naše zdravje
Pomirja in sprošča
– Izboljša spomin in koncentracijo
– Spodbuja regeneracijo celic
– Vrne v ravnovesje
– Spodbuja celjenje
– Povečuje odpornost na stres
– Ozemljitev

Kako se lahko povežemo s Schumannovo frekvenco
Če se ste vznemirjeni, razdražljivi ali tesnobni si privoščite čim pogostejše sprehode v naravo. Zelo pomaga tudi bosa hoja, dotikanje in objemanje dreves, ležanje na travi, kopanje v reki ali morju, opazovanje zvezd. Pogosto ostanite v tišini, da se odprete subtilnim vibracijam, poslušajte zvoke, ki prihajajo iz tišine zemeljske maternice.

drevesa

Dobrodošli na energijski sistem s Schumannovo frekvenco!
V Centru ravnovesja – Gong Oaza vam z veseljem nudimo možnost, da izkusite edinstveno doživetje na Tesla energijskem sistemu, ki ustvarja subtilno vibracijo, frekvenco, valovanje, ki se prenaša na celotno vaše telo, vi pa le udobno počivate in se prepuščate procesu samozdravljenja. V zelo kratkem času občutite blagodejno delovanje, ki vas globoko sprošča in vrne nazaj v ravnovesje. Nihalni impulzi Tesla energijskega sistema delujejo celostno na fizični in duševni ravni. Gre za kombinacijo sinusno oblikovano, desno usmerjeno, 3D harmonično nihanje in uporabo Schumannove frekvence s Tesla tehnologijo.