Srečanje z Gongom v Indoneziji
Srečanje z Gongom v Indoneziji

Srečanje z Gongom v Indoneziji

6 tedensko popotovanje v lastni režiji po Indoneziji v katerem sem spoznal čisto drug svet, se je dogajalo v mesecu maju leta 2014, ko sva s partnerico poletela na eksotični otok Bali. V lastnem ritmu sva spoznavala različne kraje in uživala v danostih tega čudovitega tropskega otoka s prijetno klimo.

Gong v Indoneziji ~ Gong Oaza

Bali je otok z bogato kulturo in nešteto veličastnih templjev, ki sem jih imel priložnost obiskati in občutiti energijo.

V mestecu Ubud in njegovi okolici mi je bilo najbolj všeč. Prekrasne zelene riževe terase, ki te v trenutku pomirijo. Lahka hrana in omamne dišave iz bogatega rastlinskega sveta, ki so me spremljale ob raziskovanju tega otoka. Odprti, zdravi, nasmejani in topli domačini.

Občudoval sem izjemno strast in predanost domačinov, ki so vsakodnevno izkazovali hvaležnost s ceremonijami – rituali.

Večkrat sem se udeleževal posebnih Gamelan koncertov, ki veljajo za tradicionalno glasbeno zasedbo sestavljeno tudi do 20 ljudi, z različno paleto instrumentov kot so ksilofoni, činele, flavta, bobni in med njimi tudi Gong, ki doda globok zvok in vibracijo celotnemu trans-meditativnem popotovanju.

gamelan

Ena največjih značilnosti balijskega Gamelana je, da je veliko nenadnih sprememb v tempu in dinamiki. Poleg tega je glasba Gamelana precej zapletena in živahna. Prvotni namen igranja Gamelana je molitev, služenje verskim verovanjem, spremljanje gledališču ali plesov.

gong gamelan

Prisluhnite Gamelanu na spodnji povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=UEWCCSuHsuQ
https://www.youtube.com/watch?v=CGJKpgspI0w

Gong Oaza se nahaja tudi na Facebook ter Instagram socialnem omrežju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja