Edinstveno glasbilo iz morja, ki ga je izoblikovala veličastna Narava
Edinstveno glasbilo iz morja, ki ga je izoblikovala veličastna Narava

Edinstveno glasbilo iz morja, ki ga je izoblikovala veličastna Narava

Predstavljam vam prvinsko glasbilo, ki ga uporabljam na mojih Zvočnih Gong kopelih. Oceanska školjka velja za najstarejše znano zvočno terapevtsko orodje. Lahko jo obravnavamo kot edino glasbilo, ki ga je Narava sama zasnovala in oblikovala v fascinantno umetniško delo. Čudovito je videti neverjetne krivulje in spiralne strukture školjke, ki temeljijo na Fibonaccijevem vzorcu po Zlatem – Svetem razmerju.

gong kopel

Oceanska školjka je kot glasbilo zavzemala posebno mesto v skoraj vseh starodavnih tradicijah in kulturah po vsem svetu (v starodavni Grčiji, na Japonskem, v Indiji in Peruju). Zvok iz školjke ima zdravilni pomen, zato so ga različne kulture uporabljale kot glasbilo med rituali in verskimi praksami, posebnimi obredi in na zvočno zasnovanih svetih krajih.

zvočna gong kopel

Školjka ustvarja resonančen in edinstven zvok. Nudi harmonične, blagodejne in podporne frekvence za naše celotno bitje. Skalarni zvočni valovi, ki nastanejo s pihanjem školjke, uravnotežijo čakre v telesu. Poveča pozitivne psihološke vibracije, kot so optimizem, upanje, odločnost, pogum in moč volje. Te lahko občutijo tudi ljudje, ki jo poslušajo. Verjame se, da ima pihanje školjke velik blagodejni učinek na zdravje, zlasti na srce in dihala.

Obstajajo različne študije, ki spodbujajo uporabo školjk kot terapije za lajšanje stresa in tesnobe. Indijska Ajurveda, starokitajska in budistična literatura, ponujajo uporabo pepela iz školjke za zdravljenje različnih bolezni in ga zato obožujejo zaradi visoke zdravilne vrednosti.

oceanska školjka

Kot zanimivost velja omeniti, da so leta 1931 v francoskih jamah našli najstarejšo školjko, katero starost so ocenili na 18.000 let in je še vedno delovala in dala jasne tone C in D, pri preizkusu delovanja pa se ni poškodovala.

Gong Oaza se nahaja tudi na Facebook ter Instagram socialnem omrežju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja